Новата лаборатория е част от европейската изследователска мрежа Intel Labs и в нея ще работят професионалисти в областта на изследователската и развойна дейност (R&D). Едно от най-интересните обещания на екипа е 3D холограмите при видео разговори да станат реалност в най-скоро време, пише TechNews.bg.

Създаването на интерфейси, наподобяващи взаимодействията в реалния свят, това са новите тенденции при високите технологии. Търсят се изживявания, които са по-естествени и интуитивни по същия начин, по който модерните игри и филми стават все по-увлекателни чрез използването на реалистични 3D графики, коментират събитието от Intel.

Друга потенциална област на изследванията биха били технологиите, които показват 3D холограма на човека, с когото разговаряте по телефона - нещо, което днес може да се види само в научнофантастичните филми.

Новата лаборатория ще работи с платформата с отворен код MeeGo, която Intel и Nokia обявиха наскоро и също ще с отворен код на разработките. Както и в тясно сътрудничество с Oulu Urban Living Labs, които осигуряват уникална среда за сензорни изследвания, тестове и пилотни технологични и социални иновации.