Шаловете са една от причините, заради които си заслужава да обичаме зимата. Те са прекрасен начин да изглеждате по-добре, но и да държите вирусите далеч от себе си. Сред голямото изобилие от модели шалове е наистина голямо предизвикателство да изберете онзи, който да обявите за "идеалния зимен шал", затова с удоволствие ви даваме няколко насоки.

Шалове за скучен мъглив ден

Не всички дни от зимата са красиви и снежни. За съжаление, има и поредица мрачни и мъгливи дни, в които сякаш всички цветове на света са спрели да съществуват.

За да подобрите собственото си настроение и това на всички, които срещнете по улиците, изберете най-цветния шал за най-мрачните дни.

Нека да е нещо жълто, розово, оранжево, коралово - да е цветно, весело и атрактивно. Безкрайните шалове, т.е онези, които представляват едно голямо О и лесно се завиват няколко пъти около шията, са идеално решение и за повече цвят, и за повече топлина.

Мушнете носа си в цветния шал, за да не вдишвате мъглата и оставете свежия му цвят да подобри настроението ви напук на сивотата наоколо.

Шалове за хубав снежен ден

Когато снежинките се сипят от небето, детето в нас силно крещи "искам да си играя в снега, искам да си играя в снега"! Разумният възрастен във вас обаче вероятно ще отклони поканата, защото е студено, влажно и бррр, доста неприятно всъщност.

Не губете радостта от снега, а се "опаковайте" добре с хубав плетен вълнен шал, в който да потънете чак до върха на носа. Сложете и шапка в унисон и излезте да се порадвате истински на снега. Дори да не карате шейна, една разходка в близкия заснежен парк ще ви донесе много чисти и приятни емоции.

Снимка: Obuvki.bg

Шалове за разкош

Студеното време не дава много възможности за разнообразие на облеклото, с което ходим на работа или на среща. Дънки, риза, пуловер и сякаш нищо не може да разсее скуката.

Напротив, може! И това е тънкото ефирно шалче, наречено фишу от разбиращите от мода французи.

Дали ще е от истинска коприна или с деликатните инициали на известна модна марка - ще изберете вие. Ще се изумите колко по-различно може да изглежда човек, ако просто завърже небрежно едно шалче на врата си, дори да носи едноцветна тениска и лека жилетка.

Как да вържете шала си по различни начини

След като вече сте избрали шаловете за тази зима, отделете десетина минути, за да усвоите поне няколко начина за връзване на шал.

Ако шалът е дълъг и тесен, може да го преметнете само веднъж през врата и да оставите страните да висят свободно. Можете да обвиете врата си с цялата дължина на шала или пък да направите клуп като сгънете шала на две и промушите свободните краища.

Дебелите шалове можете да намятате върху горната си дреха, а тънките копринени шалчета са най-красиви, когато са вързани настрани.

Не забравяйте аксесоарите

И докато сме още в темата с шаловете и зимата, нека припомним, че те са идеален подарък за идващите празници. Можете да ги направите в празничен комплект с портмоне и колан например и така да поднесете не само стилен, но полезен подарък, който ще се ползва.

Разгледайте разнообразни предложения за шалове и портмонета на Obuvki.bg.

*Спонсорирана статия