Лесли Браун, най-възрастната жителка на САЩ, почина на 114-годишна възраст в град Кливланд хайтс в щата Охайо във вторник, информира Асошиейтед прес.

Агенцията се позова на съобщение на семейството на дълголетницата. Браун е родена през 1904 година в щата Джорджия и израснала във ферма. Тя е една от 12-те деца в семейството и се премества в Кливланд със семейството си, когато е била на 18 години. Омъжва се четири години по-късно и има три момичета и две момчета. Нейният съпруг Робърт Браун умира през 1991 година.

През последните години от живота си Лесли живеела при една от трите си дъщери.

През 2013 г. Лесли Браун заяви, че Божия воля е това, че е живяла толкова дълго. Нейните близки обясняват дълголетието й с любимата й храна - сладките картофи батати, които са доста популярни в САЩ.

"О, не знам. Много от тях казват, че това е защото ядох много сладки картофи, но не мисля, че това е всичко. Не знам, Божията воля е", - каза тя пред WJW-TV, когато празнува 109-ия си рожден ден.

Лесли Браун стана най-възрастната жителка на САЩ на 9 май 2018 година, когато на 114-годишна възраст се спомина предишната рекордьорка - Делфин Гибсън