Известната звезда от Инстаграм и модел, австралийката Шъниад Макнамара е открита мъртва на супер яхтата на мексикански милиардер в Гърция, съобщи The Sunday Times, като се позова на източник от властите в страната. Тя е работила на яхтата, за да може да пътува по света.

Яхтата е била в пристанището на Аргостоли, остров Кефалония. Първоначалните данни сочат, че може да става дума и за самоубийство. 20-годишната Макнамара е била на задната палуба на плавателния съд, а собственикът предприемач Алберто Байлерес не е бил на борда. Тялото е открито от член на екипажа, пострадалата е била качена на хеликоптер за да бъде откарана в болница, но по пътя е починала.

Няколко дни преди да бъде открита мъртва, Макнамара е пуснала в социалните мрежи своя снимка на бъги с коментар: "Искам да се върна обратно към тези дни, в които единствената ми тревога беше да не падна и да си счупя главата".

Според гръцки медии предприемачът е напуснал яхтата си във вторник миналата седмица и на борда са останали само екипажът и манекенката. За обстоятелствата около загадъчната смърт на 20-годишното момиче е започнало разследване.