Семейството от Атланта намери дома си в окаяно състояние след завръщане от зимна ваканция. Жилището било опустошено от необичаен заподозрян - катерица, съобщи Асошиейтед прес.

Кари и Дъстин Дрийс купили първия си семеен дом преди месец в скъпия квартал Бъкхед и седмица по-късно заминали на гости у роднини. Докато били във ваканция, алармата в къщата им се включила, но приятели ги успокоили, че няма следи от взлом по прозорците и вратата.

Когато двойката се върнала у дома, открила къщата в пълен безпорядък. Подовете били издрани, первазите били изгризани, а от кухненската чешма течала вода.

За поразиите била отговорна катерица, която паднала през комина. Като се оказала затворена в къщата, тя драскала в отчаяни опити да се измъкне навън. Животинката си направила гнездо на дивана в дневната.

"Първоначално се притеснихме, но после си казахме: "Нали за ситуации като тази имаме застраховка?", разказа Кари Дрийс.

Застрахователят на семейството "Мъркюри иншурънс" обаче ги уведомил, че няма да поеме разходите по ремонта, защото "катерицата е гризач", а щетите от тях не се покриват от полицата. Представител на компанията дори уточни пред местни медии, че това изрично е посочено в договора.