Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Йогата укрепва имунната система на тялото", каза Моди. "Йогата пранаяма, или дихателните упражнения, подсилва респираторната ни система. Тя е по-уместна в сегашните времена, тъй като именно дихателната система на тялото е най-неблагоприятно засегната от Ковид-19", добави премиерът.

"Много пациенти с коронавирус по света извличат полза от йогата. Силата на йога им помага да победят това заболяване", изтъкна 69-годишният лидер.

Моди направи обръщение към нацията по случай Международния ден на йогата, който бе отбелязан с поредица от онлайн събития. Много малко масови йога сесии бяха организирани заради епидемията от коронавируса.

"Тази година празнуваме Деня на йогата в домовете си. Днес е и ден, в който ще укрепим връзката със семейството си", отбеляза Моди.

Броят на заразените в Индия днес превиши 400 000 души, след като страната отчете рекордно дневно увеличение от 15 413 нови пациенти. От вируса са починали 13 250 души в Индия.