Американка на 61 години стана сурогатна майка на сина си и съпруга му и роди собствената си внучка, съобщи Би Би Си. Сесил Елидж от Небраска разказа, че когато синът й Матю и съпругът му споделили, че искат да имат дете, веднага им предложила услугите си. Всички се разсмели и продължили да се шегуват по темата. Тогава тя била на 59 години и идеята не изглеждала реалистична.

"Приличаше на красив жест от нейна страна - каза съпругът на сина й Елиът Дохърти. - Тя е толкова всеотдайна".

Когато Матю Елидж и Елиът Дохърти започнали да разглеждат сериозно възможностите, лекар им казал, че този вариант е много уместен. Направените изследвания показали, че Сесил Елидж може да износи бебето.

Синът й Матю осигурил спермата, а сестрата на Елиът - яйцеклетки. След ин витро оплождането бременността на Сесил преминала гладко. Обичайните симптоми били малко по-тежки в сравнение с предишните й три деца. Най-очевидният признак за възрастта й бил, че не видяла втората чертичка на теста за бременност заради влошеното си зрение.

Малката Ума Луиз се е родила миналата седмица. Заради законодателството на щата Небраска бабата Сесил е записана като нейна майка.