От небето падаха пари вчера в един от популярните квартали на Хонконг, но инициаторът - млад специалист по криптовалути, който искал да помогне на бедните, днес беше арестуван, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

Минувачи успяха вчера да заснемат с телефоните си как от покрива на една сграда хвърчат банкноти чак до улицата, където хората се опитват да ги уловят.

Сцената беше предавана пряко от младежа, който има страница за криптовалути във Фейсбук, и който искал да се направи на Робин Худ.

24-годишният мъж, известен в интернет с прозвището "Младият господар на парите", обяснил във Фейсбук, че искал да помогне на бедните, като ограбва богатите.

"Питам се дали някой от вас вярва, че парите могат да падат от небето?", запитал той, преди да обърне камерата към покрива на съседна сграда, откъдето като конфети се разхвърчали банкноти по 100 хонконгски долара (12,80 щатски долара).

Младият мъж е бил задържан по обвинение, че е предизвикал безредици на обществено място. По време на ареста си той се връщал в квартала на волана на своето Ламборгини (Lamborghini).

Полицията уточни, че е събрала банкноти на стойност около 6000 хонконгски долара (приблизително 770 щатски долара).

Големи богатства бяха натрупани от няколко години благодарение на криптовалутите, които станаха много популярни, особено биткойнът, чиято стойност обаче спадна от около 20 000 щатски долара в края на 2017 година до около 3200 долара в петък, отбелязва АФП.