Растението е известно също като джакфрут. То може да замени много видове зърнени култури, като по своята енергийна стойност може да се пребори дори със свинското месо, съобщава вестник "Дейли мейл".

По мнението на специалистите зърната на индийското хлебно дърво съдържат голямо количество желязо, белтъци и калций, необходими за пълноценното функциониране на организма.

Плодовете на джакфрута имат отвратителен вкус, който няма нищо общо с екзотичните си събратя. Те миришат на изгнило и за употребата им в ястията могат да се използват само частично.

Британски учени посочиха плода на индийското хлебно дърво като най-доброто решение за ликвидирането на глада в много страни по света, съобщава вестник "Дейли мейл".

Растението е известно също като джакфрут. То може да замени много видове зърнени култури, като по своята енергийна стойност може да се пребори дори със свинското месо.

Но въпреки този недостатък британските учени са на мнение, че джакфрутът ще стане уникално средство за борба с глада. Тези плодове могат да се приготвят по различни начини, да се пекат, пържат и да се използват като компонент от салати.