Денят се отбелязва от 2004 година, когато бе продаден 100-милионният екземпляр от прочутата Книга на рекордите на Гинес.

Сред рекордьорите тази година е Мартин Рийс, който успя да направи 10 фокуса по време на скок с парашут от височина 5000 метра.

В Лондон Паулу Габриел да Силва Барос и Катюша Хошино поставиха рекорд за "най-ниската брачна двойка", като общата им височина бе 181,41 сантиметра.

Двамата изразиха надежда, че хората ще започнат да гледат по друг начин на ближните си с физически увреждания и че всеки от тях ще се радва на уважение и равноправие.

В Калифорния Скипър, синьо-жълт ара, спечели световната титла за "най-много обръчи, поставени върху мишена от папагал за една минута" - цели 19!

Баскетболният отбор "Харлем глоубтротърс" се отличи с най-далечния кош, отбелязан на един крак – постижението бе отбелязано от 15,98 метра.

В Япония Кеисуке Йокота постигна рекорд за най-много пътни конуси, носени на брадичката й - 26. А в Австралия фитнес гуруто Кайла Итсинес направи най-голямата масовка с клякания с 2021 участници.

В Бейрут бившият автомобилен състезател Набил Карам подобри собствения си рекорд, като показа своите 37 777 модела миниатюрни автомобилчета.