Канадската виртуозна пианистка Анджела Хюит се оплака, че хамали са изтървали и потрошили при преместване ценния й роял на стойност 194 000 долара, съобщава "Дейли мейл".

Хюит е световнопризната класическа пианистка, която правела записи в Берлин за свой диск по вариации на Бетовен. Но след края на студийния проект хората, които премествали концертния й роял в германската столица, я сюрпризирали с неприятната новина, че са го изпуснали.

Скъпоценният музикален инструмент марка "Фациоли" бил единствен в света от модела F278, оборудван с механизъм за 4 педала. Обикновено те се монтирали на моделите F308. Хюит използвала рояла за всичките си студийни записи в Европа от 2003 година насам и по време на много свои концерти.

Немските хамали непоправимо потрошили благородния инструмент, като счупили рамата му. Сега роялът не подлежи на възстановяване и е за боклука. 

Товарните работници също били натъжени от случилото се. Те били от 35 години в занаята и никога досега не били повреждали до такава степен поверен им за преместване роял.

Скрийншот: SNN