Две зебри, избягали през нощта от цирк в северната германска провинция Мекленбург-Предна Померания, вдигнаха на крак полицията.

Едната беше заловена безпроблемно и върната обратно в цирка.

Другата обаче изчезна, след като се блъсна в автомобил на магистрала близо до Тесин - малък град недалеч от Рощок. За щастие, при инцидента няма пострадали хора. Не е ясно дали животното е било ранени при удара, но опитите да бъде примамено с храна и други методи се оказаха неуспешни и по-късно тя беше застреляна от служител на реда, съобщиха от полицията, цитирани от ДПА и БТА.

Снимка: Bernd Wuestneck/dpa via AP

Още в сряда сутринта полицията отправи предупреждение чрез Туитър, че избягала зебра е нарушила трафика на магистрала А20 и е причинила инцидент.

"Животното се движи в противоположната на движението посока на аутобана от Тесин към Росток", заяви говорител на властите пред Дойче Веле.

Той уточни, че катастрофата е станала, когато една кола отбила, за да избегне зебрата, вследствие на което друг автомобил я ударил.

Скрийншот: dw.com

По пътя си животното повредило и други превозни средства и предизвикало временно затваряне на магистралата.

Остава неясно как животните са успели да избягат от цирка във вторник вечерта, отбелязва Би Би Си.

Междувременно в Русия се разигра друг инцидент с екзотично животно. Крoкoдил беше прeгaзeн oт кaмиoн крaй ceлo Тaрacoвкa в Мocкoвcкa oблacт, cъoбщи lеntа.ru. Влeчугoтo излaзилo внeзaпнo нa шoce и шoфьoрът нe могъл дa гo избeгнe. Прeдпoлaгa ce, чe необичайният за страната хищник е избягал от цирк, кoйтo дocкoрo гacтрoлирaл в рaйoнa.

Скрийншот: lenta.ru