Земетресение с магнитуд 6 беше регистрирано южно от полуостров Аляска, съобщи Геофизичният институт на САЩ, цитиран от "Ройтерс".

Епицентърът е бил на около 83 км югозападно от остров Унга, който е част от Аляска. Огнището на труса е било на дълбочина 17 км.

Няма данни за пострадали или за разрушения.

Земен трус с магнитуд 5,7 разтърси южната и централната част на Мексико, включително столицата, съобщи по-рано днес Геофизичния институт на САЩ.

Жители и работещи в столицата Мексико са напуснали временно сградите, в които са се намирали. Няма данни за пострадали или щети.

По данни на Геофизичния институт на САЩ земетресението е било регистрирано около 8:30 ч. местно време (13:30 ч. по Гринуич). Епицентърът е бил близо до град Хуахуапан де Леон в щата Оахака.

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, земетресението е било с магнитуд 5,8 и с епицентър в мексиканския щат Пуебло, на 10 км дълбочина. 

Националната сеизмологична служба на Мексико съобщава, че земетресението е било с магнитуд 5,9. То е задействало сеизмологичната сигнализация в столицата и други градове.

Жителите на многоетажни сгради в мексиканската столица са били евакуирани по спешност, добавяйки, че в момента властите са наредили щетите в засегнатите територии да бъдат определени от въздуха.