Климатичните промени ще окажат силно влияние върху България, а до 2023 г. средните температури през лятото ще бъдат 42-43 градуса по Целзий. Това анализаторът Жуселино Ноберга да Лус каза пред журналисти в пресклуба на БТА.

По думите му до 2040 г. близо 80 на сто от населението на Земята ще изчезне - заради климатичните катаклизми. До 2031 г. ще се повиши нивото на световния океан, а морето ще навлезе в сушата от 2-3 до 100 км, и България ще бъде сериозно ощетена от това, добави той.

През 2038 г. населението на Земята ще бъде 14 милиарда души и ще са необходими още две планети, които да издържат нашата планета, каза още Жуселино Ноберга да Лус.

Той е роден през 1960 г. в град Флориано, Бразилия. Завършил е английска филология и международно право в университета в Хюстън. Той е признат екстрасенс, наричат го "най-известния пророк на нашето време". Предсказва бъдещето, което вижда в сънищата си и изпраща своите предупреждения с писма с обратна връзка. Докато мнозина вярват в него, други не. Казва че не го грижа. Убеден е, че прогнозите му могат да се избегнат, ако се обърне внимание на предупрежденията му.