Баскетболистка от близкото минало сменя удобствата на града с уединението на морския бряг. Въпреки че е израснала в София, живяла в Италия и ползвала всички удобства на цивилизацията, Кристина Узунова днес се радва на спокойствието на вълните край морето. Не в луксозен курорт обаче, а на километри от цивилизацията, разказва невероятната история Нова тв.

"В градовете вече е лудост. Такова отдалечаване от естествения начин на живот вече не е нормално. Мога да кажа, че е това е самоунищожение. И ако не си събудим инстинкта за самосъхранение, просто трябва да влезеш в болница", казва тя. Бившата спортистка е убедена, че тежката работа възстановява здравето.

Кристина е майка на три деца. Категорична е, че жената трябва да открие своето място във Вселената. "Жената трябва да намери своята женска основа. Не мъжка. Между мъжа и жената има много голяма разлика във виждането - дори и водата да погледнеш - мъжът я вижда по един начин, жената - по друг. Жената трябва да намери своята основа и своя поглед. Тя е майка, тя трябва да съхрани водата в себе си. Тя е вода", допълва тя.

Това е и причината години наред Кристина да бъде близо до извори. Природата около нея сега предлага всичко необходимо - както за ядене, така и за бита. Прането също има как да се случи на самотния плаж.