Бездомен котарак си спечели осиновяване, след като посочи на пазаруваща мексиканка любимата си храна, съобщава в. "Метро".

За необикновената случка разказа началната учителка Таня Сантос Това. Тя отишла на покупки в супермаркет, когато в краката й започнал да се оплита бял котарак. Той не я оставил на мира, докато не я отвел до щанда за храни за животни. Там умният мачок се протегнал към една апетитна опаковка с храна за котки. Таня разбрала намека, купила стоката и нагостила гладното животинче.

Впоследствие всеки път, когато пазарувала, сценката се повтаряла, а от супермаркета й казали, че това бил коронният номер на умния котарак, който изкушавал и други клиенти по същия начин.

Таня страшно си паднала по интелигентното четириного и веднъж решила да го проследи до дома му. Оказало се, че котаракът бил бездомен и обитавал изоставена постройка. 33-годишната учителка видяла, че има пресни рани по тялото и решила да си го осинови. Кръстила го Рабит, защото бил бял като заек. Сега котаракът се радва на всякакви глезотии и не му се налага да използва целия си умствен капацитет, за да се нахрани.