54-годишна жена бе атакувана свирепо от кучета динго в пустиня в Австралия, като тя разказа как мислела, че идва краят на живота ѝ, докато членове на глутницата късали месо от краката ѝ, предаде АФП, цитирана от БНР.

Деб Ръндъл била в обедна почивка на миньорски обект в района Пилбара, Западна Австралия, когато последвала кученце динго, което отмъкнало телефона ѝ. Малко по-късно забелязала други три животни, които я атакували, когато тя започнала да се отдръпва.

"Имаше кръв навсякъде по земята. Гледах раните си и си мислех "О, Боже, ще умра, ако ме повалят на земята", разказа тя пред местна телевизия от болничното легло късно в понеделник.

Жената, на която предстоят операции за възстановяване на кожата, каза, че викала 10 минути преди нейни колеги да ѝ се притекат на помощ.

"Мислех, че ако веднъж усетят вкуса, те няма да ме оставят", каза още тя.

"Беше нахапана навсякъде, освен по главата", добави неин роднина.

Управителката на Източна Пилбара Лин Крейги заяви, че никога не е виждала атака на кучета динго като тази през 20-годишния си живот в региона.

"Очевидно всяко животно, което е гладно, става агресивно. Но аз съм много изненадана, че три от тях са извършили атака като глутница", каза тя.

Атаките на кучета динго са редки, като през последните няколко години бе съобщено за едва няколко.