Двама приятели от Батлър, щата Небраска, се натъкнали на невероятна находка, докато в неделя пътували към наводнената къща на единия - хладилник пълен с бира, съобщи в. "Линкълн джърнъл стар", цитиран от БТА.

Кайл Симпсън и Гейланд Стауфър забелязали хладилника на 50-ина метра от пътя. Те отворили домакинсикя уред и с изненада открили, че е пълен с изстудени кенчета бира. Приятелите изпили по едно пиво и го натоварили в колата.

"Това беше дар небесен и с удоволствие му се насладихме," каза Симпсън.

На другия ден американците публикували снимка на чудния хладилник и разказали за приключението си в групата с название "Небраска през обектив". За няколко часа получили 7,5 хиляди положителни отзива.

Снимката видял и собственикът на хладилника - Брайън Хили, който също бил член на тази група. Уредът му се сторил познат, още повече, че бирата била от любимите на него и на баща му марки. Оказало се, че след като през 2007 година в дома на Хили станал пожар, той пренесъл хладилника в барака близо до брега на реката. След нечуваното наводнение в Средния запад в САЩ река Плат завлякла домакинския уред на около 5 км по-надолу. Така хладилникът продължава да работи безупречно не само след пожар, но и след наводнение.

В интервюто Симпсън е обещал да върне електроуреда на притежателя, но не е уточнил дали ще бъде зареден с бири.