Утвърден е афишът за игралния филм, посветен на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който се заснема от турската филмова къща "Дижитал санатсал япъмеви" под заглавие "Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу". Това съобщи за БТА Нахиде Дениз.

Централният афиш за филма е бил одобрен чрез гласуване в социалните медии.

Авторският екип, изработил проектите за афиша, начело с Емре Ердем, предложил 15 различни варианта. Най-много одобрения получил проекта, на който Наим се вижда в гръб как върви към подиума за поредната си победа и се вижда една ръка, която е поставена на рамото му.

Според авторите посланието на афиша е "Цяла Турция е зад теб по пътя към победата, а ръката символизира турския народ". А логото на афиша е познатият приживе жест на щангиста - свита в юмрук дясна ръка, с която поздравява феновете.

Петима от участниците в гласуването ще получат безплатни билети за гала-прожекцията на филма, която се планира да се състои на 25 октомври в десетки киносалони на Турция.

Снимките на филма, голяма част който се заснема в България, а също в Турция и Азербайджан, се предвижда да приключат през втората половина на този месец.

Главната роля на Наим се изпълнява от родения в Холандия турски изпълнител Хаят Ван Ек, който много прилича на Сюлейманоглу. Други двама изпълнители пресъздават детските и юношеските години на щангиста в България.

Във филма участват популярни и много обичани турски актьори - Йеткин Дикинджилер в ролята на бащата на Наим, Селен Йозтюрк в ролята на майката, Гюркан Уйгун, Исмаил Хаджъоглу и др. Участва и една българка - Мария Руменова Сотирова.

Силно впечатляващ кадър във филма са няколко изтребители Ф-16, които ескортират самолета на покойния турски президент Тургут Йозал, с който Наим пристига в Турция след бягството си от България.

Лентата "Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу" е по сценарий на Баръш Пирхасан в съавторство с Мухаррем Сюлейманоглу, брат и треньор на Наим, а режисьор е Йомер Фейзоглу.

Световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу е роден на 23 януари 1967 година в момчилградското село Птичар. Умира на 18 ноември 2017 г. от мозъчен кръвоизлив на 50-годишна възраст.