От 26 юни (сряда) се спира движението по близо 5-километров участък от път I-8 Калотина - Сливница, като трафикът се насочва по стария път Калотина - София, съобщиха от АПИ.

Причината е изграждането на отсечка от бъдещата автомагистрала "Европа", която ще свързва София с ГКПП "Калотина". Предвижда се до 20 ноември т. г. трафикът да преминава по стария път за Калотина - общински път SFО3214.

Снимка: АПИ

Пътуващите от София към българо-сръбскта граница по път I-8 ще преминават по новоизградена пътна връзка, в близост до отбивката за Алдомировското блато, и ще продължават по старото трасе в посока Драгоман. На 300 м преди газстанцията при входа на Драгоман, ще се връщат по новоизградена пътна връзка на първокласния път за Калотина.

Идващите от ГКПП "Калотина" към столицата ще се пренасочват на 300 м след газстанцията, която е при изхода на Драгоман в посока София, по новоизградена отбивка, водеща към старото трасе на път I-8 и ще се връщат обратно на първокласния път също по новоизградена отбивка в района на надлеза, по който преминава общинския път за Алдомировското блато.

Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на строителните работи е 2021 г.