Финалът за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще доведе до промяна в движението в центъра на София. Срещата е от 19:15 ч. на националния стадион "Васил Левски".

От Столична община разпространиха информация за промените, които ще бъдат в сила през днешния ден.

- От 14.00 до 21.30 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред национален стадион "Васил Левски";

- От 18.30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града, съобщиха от СДВР.

Организаторът на мероприятието е заявил, че то ще се проведе съгласно изискванията на заповедта на министъра на здравеопазването. При спазване на физическа дистанция между зрителите на разстояние най-малко през седалка, или при спазване на дистанция най-малко от метър и половина.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените служители ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет .Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ЦСКА ще бъдат настанявани в секторите "А" и "Г", а на Локомотив Пловдив в секторите "В" и "Б".

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.15 часа. В процеса на организация на спортното мероприятие, от съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред, на стадиона ще бъдат забавени феновете на победилия отбор, до оттеглянето на противниковите фенове.