Премахването на автомобили от една част от паркинга до Националния стадион "Васил Левски" в София започна днес. Това се налага, тъй като от 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от "Пазари Запад" и Столичната община и паркирането и престоят на автомобили ще се плащат.

Ще бъдат разчертани места само за 100 автомобила, собствениците на които ще заплащат такса "зелена зона". Oсвен автомобилите, търговците на велосипеди и ски аксесоари, които от години продават там, трябва да плащат наем на общината.

За момента платена става частта между стадиона, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Драган Цанков". Тази между стадиона и езерото "Ариана" в Борисовата градина също ще се превърне в платена, но по-късно.

Заместник-председателят на Столичният общински съвет Николай Стойнев обясни, че това се прави с цел да се осигури достъп до парка и до спортните обекти. "Запазва се съботно-неделния пазар за спортни стоки, като ще се осигурят по-добри и по-нормални условия за търговците, както и за клиентите им. Там предстои да бъде изградена също така и автоматична, самопочистваща се тоалетна", добави той.