Над 2500 броя стари автомобилни гуми са събрани досега от площадките, които са определени за тяхното изхвърляне след излизането им от употреба. На територията на Столична община са определени над 30 площадки за тази цел, съобщиха от Столична община.

Миналата година бяха събрани общо над 13 000 стари гуми.

В сезона за смяна на летните със зимни гуми тези, които са излезли от употреба, трябва да бъдат изхвърлени на определени за целта места, а не къде да е, за да не замърсяваме околната среда.

На 14 ноември (събота) от 10:00 до 16:00 ч. в с. Локорско, площад "Тодор Гаджов", район "Нови Искър", ще бъде организирано място за предаване на стари гуми от гражданите. Предадените стари гуми ще бъдат събрани и транспортирани.

Осигурена е възможност гражданите да предадат излезлите от употреба гуми в автосервизите, където се извършва подмяна на гуми, или на  специално определени площадки:

- на бул. "Илиянци" № 6;

- при жп гара София-Север;

- в район "Банкя" на ул. "Райко Даскалов" № 51;

- на местата, определени в 12 столични района като "Люлин", "Връбница", "Младост", "Сердика", "Кремиковци", "Нови Искър", "Банкя", "Слатина", "Овча купел", "Красна поляна", "Надежда" и "Искър". Информация за всички места, на които можете да оставите старите си гуми, може да намерите на сайта на Столичен инспекторат - тук >>.

Безплатно хората могат да се възползват от площадките на "Норд гуми" ЕАД съгласно сключен договор със Столична община.

Допълнителна информация гражданите могат да получат и на телефон 02/987 55 55 в Оперативния център на Столичен инспекторат.