Общинският музей предлага срещи с вълнуващата хилядолетна история на нашия град.

Регионалният исторически музей - София предлага срещи с вълнуващата хилядолетна история на нашия град чрез възможностите на дигиталните технологии. Лишени от прекия досег с музейната съкровищница, можем да се насладим на творческия талант на нашите предци и да се върнем в отдавна отминалите времена и по друг начин, благодарение на съвременните информационни технологии.

На официалния сайт на РИМ - София можете да следите двете нови рубрики: "РИМ - София представя поредицата "5 минути София" и "Истории от София". От тях ще научите интересни факти и любопитни истории за емблематични сгради, събития и личности, създали града такъв, какъвто го познаваме днес.

На официалната Facebook страница на РИМ - София можете да следите онлайн поредица "Софийски пъзел", в която са преплетени места с факти, случки, ретро снимки от фонда на Музея, както и емблематични експонати.

Регионалният исторически музей призовава "Останете вкъщи!" Можете да споделите интересните истории, за да могат любопитни факти да достигнат до повече хора.