В Александровска болница, УМБАЛ "Св. Анна" и "Пирогов" ще се извършва ваксиниране срещу COVID-19 и през почивните дни, обявиха от лечебните заведения.

Ще бъдат имунизирани с предимство хората над 60-годишна възраст и засегнатите от хронични заболявания, като диспансеризираните с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.

В болница "Св. Анна" ваксинационните екипи ще работят от 8.00 до 17.00 ч. на 22, 23 и 24 май. Ваксинационните пунктове в Александровска болница ще работят от 9.00 до 17.00 ч. И в двете лечебни заведения са налични ваксини от производителите "АстраЗенека", "Пфайзер" и "Модерна".

Ваксинационните екипи в болница "Пирогов" ще работят през празничните дни в часовете от 8.30 до 17.30 ч., съобщиха от лечебното заведение. Осем екипа са в готовност да приемат всички, на които им предстои поставянето на втора доза ваксина срещу COVID-19. В "зелен коридор" ще бъдат ваксинирани хората с първа доза ваксина.