В първия ден на форума "Кариера УНСС 2021" студенти имаха възможността да се срещнат онлайн с представители на големи български компании, които предлагат стажантски и работни позиции в различни сектори, като ИТ и телекомуникации, търговски фирми, банки, финансови институции и други. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Форумът се организира за пета поредна година от Студентския съвет съвместно с Rabota.bg и е под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

"Скъпи студенти, дори онлайн усещаме ентусиазма от организирането на това събитие. Всички ние се справихме с настоящата ситуация, добавяйки нови перспективи, знания и възможности към учебния процес. С огромно уважение посрещаме този кариерен форум, тъй като той е много полезен за студентите, за Междууниверситетския кариерен център и за развитието на новите технологии. Пожелавам успех на форума и дано повече колеги се възползват от неговите възможности", с тези думи ректорът е открил първия ден на форума.

"Бизнесът постоянно се променя и благодарение на събитие като това, студентите могат да извлекат всички ползи от срещите с бъдещи работодатели. Кариерният форум е чудесна възможност за получаване на информация за последните тенденции и промени спрямо обстановката", е подчертал доц. д-р Росен Кирилов - директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата.

Росица Иванова - мениджър в Rabota.bg, е изразила благодарност за организирането на това събитие за пета поредна година, защото то подпомага развитието на кариера в големи международни компании.

Даниел Парушев е приветствал участниците във форума от името на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/, на което е председател. Той е изтъкнал ползите от връзката между бизнеса, практиката и висшите училища.

Всяка от участващите фирми осъществява комуникация със студентите в отделен канал, предоставяйки възможността за задаване на въпроси и подаването на CV-та директно към нея.