Трима мъже от агитката на столичния "Локомотив" са задържани за агресивно поведение след мача от втора професионална футболна лига между "Локомотив-София" и "Хебър-Пазарджик", съобщиха от МВР. Единият от тях член на управителния съвет на софийския тим.

В края мача между отборите на "Локомотив - София" и "Хебър - Пазарджик", когато отборът на гостите изравнил резултата и докато официалните лица изразявали своята радост в ложата, към тях се насочили привърженици на домакините. Кратките словесни пререкания прераснали във физическа саморазправа, която от ложата се прехвърлила и извън стадиона. В сбиването се включили и други фенове на отбора домакин.

Във Второ районно управление е подадена информация по случая, след което са предприети следствени действия и е образувано досъдебно производство

Продължават оперативно-издирвателните действия за установяване и на останалите участници в инцидента, уточняват от МВР.

Сред пострадалите е братът на президента на гостите Иван Папазов - Красимир, който е със счупен нос.

"Това е престъпление! Брат ми е пребит и е със счупен нос. Не ни пускат да излезем от стадиона, викнали сме 112. Феновете на Локо София влезнаха с боксове и покрити с качулки. Тези са престъпници, такива неща няма и по селата, никъде по света. Ние заснехме всичко. Съдията бил виновен, че изпускаме ние положения", разказа Иван Папазов пред Дарик.

Един от директорите в Локомотив София - Бойчо Величков, се опита да внесе повече яснота около случая:

"Стана напрежение, след като съдията не отсъди фаулове в наша полза. Изравнителният им гол бе редовен, но заради ситуациите преди него. Не знаем кой е ударил брата на Иван Папазов."