"Етичен свят - по-доброто бъдеще" - това е мотото на фестивала "Парк фест", който започва днес. Той е организиран от Българското вегетарианско общество. Това е третото издание на фестивала, като за първи път той се провежда в столицата.

Целта на феста е да популяризира възможностите и ролята, които имаме като потребители върху околната среда, живота на планетата, собственото ни здраве и духовното ни израстване

"Основата е да наблегнем на потребителския избор и колко отражения дава всеки един избор върху околната среда, върху нашето лично здраве, колко е отговорно всъщност това, което правим всеки един ден като избор", коментира Александра Вали пред БНР.

Марина Васильовска посочи като най-често срещаната лоша практика използването на пластмасата. Опаковките за еднократна употреба буквално заливат света, добави тя.

"Малките промени на навиците всекидневно могат да дадат сериозно отражение. Не е нужно дори да правиш големи и драстични промени, важното е да започнеш отнякъде и да го направиш това нещо нов навик", коментира Васильовска.

Първата тема днес е за връзката на храната с най-разпространените болести. През трите вечери ще бъдат прожектирани и филми, като един от тях е на същата тема.

Тридневният фестивал се провежда в Южния парк. Програмата е целодневна.