От днес Топлофикация София въвежда нова функционалност на интернет страница си, позволяваща на клиентите да преминават от хартиена към електронна фактура. Процедурата е максимално улеснена и промяната се извършва с няколко лесни стъпки. Клиентите, заявили услугата, ще получават фактурите си всеки месец на посочен от тях имейл.

"Удобно за теб, полезно за природата" е призивът, с който дружеството приканва потребителите да се откажат от хартиените фактури.

Според проучвания на екологични организации 43% от изсечените дървета се използват за производство на хартия, като от едно дърво се произвеждат 9000 листа принтерна хартия. "Нашето дружество обслужва около 450 000 абоната. Ежемесечно изпращаме на всеки един от тях по три листа счетоводни документи. Колкото по-голям брой абонати предпочетат електронна пред хартиена фактура, толкова повече са дървета, които всеки месец заедно ще спасяваме. Наред с грижата за природата, работим все повече в посока разширяване на предлаганите от дружеството електронни услуги", заяви Борислав Анчев, директор "Информационни и комуникационни технологии" в Топлофикация София.

Всеки клиент може да заяви своята електронна фактура ТУК >>

Новата функционалност няма да отмени възможността клиентите да проверят своите задължения на страницата на дружеството.