"Топлофикация София" е в пълна готовност за новия отоплителен сезон. В това увериха от дружеството, като подчертаха, че топлоподаването ще започне при настъпването на три последователни дни със средна температура под 12 градуса.

Ремонтите приключиха успешно, така че към настоящия момент при настъпване на законоопределените условия ние можем да започнем общото включване на отоплението, показали сме, че се справяме бързо при такива ситуации като авариите, заяви в ефира на БНТ Елизабет Павлова, пресаташе на "Топлофикация София".

"Към момента обаче въпреки краткотрайното захлаждане, което беше преди седмица, все още няма прогноза за трайно застудяване и изчакваме", добави тя.

Клиентите, които считат, че вече им е студено и могат да си пуснат отоплението си, обаче имат възможност да направят това, коментира още Павлова.

"За целта е необходимо с решение на общото събрание на етажната собственост да бъде входиран документ, заявление в някои от нашите обслужващи центрове или в централното управление и ние ще предприемем пускане на отоплението в съответната сграда", уточни говорителката.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат по-рано да включат отоплението при необходимост. Към момента около 10 сгради - детски градини, посолства и няколко офис сгради - са поискали предварително пускане на отоплението, обясни Павлова.