Временно се преустановява имунизацията по т. нар. "Зелени коридори" във Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение. Причината е изчерпване на наличните количества ваксини.

От болницата, ръководена от ген. Венцислав Мутафчисйки съобщиха, че продължава ваксинирането по отделните фази, съгласно Националния ваксинационен план на България и поставянето на втора доза на направените до момента имунизации.

В пункта за ваксинация на УМБАЛ "Св. Анна"- София АД също са изчерпани всички дози от ваксини, съобщиха от здравното заведение.

Когато бъдат доставени нови количества от ваксините, пунктът незабавно ще поднови работа, категорични са от болницата. Продължава обаче имунизирането по отделните фази и поставянето на втора доза на направените до момента имунизации.

Междувременно 12 000 дози от ваксината срещу Covid-19 на "Модерна" пристигнаха днес в "БулБио-НЦЗПБ", съобщиха от Министерството на здравеопазването. Това е четвъртата доставка от препарата на "Модерна". До края на седмицата в страната ни се очаква да пристигне четвъртата поредна доставка и от ваксината на "АстраЗенека". През март месец ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени до момента ваксини.