От днес зоологическата градина в София отваря врати, а най-голям интерес сред посетителите предизвика белият бенгалски тигър, който е със сини очи.

Спазването на дистанция е задължително условие при посещението, а на хората се препоръчва да са с маски и ръкавици. Забранява се докосването на рампите и клетките, предава bTV.

Пейките и детските площадки са с ограничителни ленти и са забранени за ползване. Храненето на животните също е абсолютно забранено, обясниха от ръководството на зоопарка. Затворени за посетители остават закритите зали.

Снимка: БТВ

Най-нетърпеливите посетители бяха в зоопарка минути след отварянето на касите в 9 ч. и се запознаха с новите обитатели на парка - бебета от семейство муфлони, воден козел и антилопи.

"Залата на големите котки и слонарника са затворени за посетители с логичното обяснение, че не искаме да се струпват много хора на затворено. Те остават затворени и защото трябва да се дезинфекцират непрекъснато, а животните нощуват там и това не е препоръчително за тях", уточни Добромир Бориславов, директор на Столичният зоопарк.