Столичният общински съвет си избра още един заместник-председател. Това е Борислав Иванов от "Атака". Той е представител на групата "Патриоти за София", която включва съветниците от ВМРО и "Атака". Заедно с него заместници на председателя Елен Герджиков стават четирима. Това са проф. Иво Петров от ГЕРБ-СДС, Милка Христова от БСП и арх. Борислав Игнатов от "Демократична България".

До избора на Борислав Иванов се стигна, след като той сформира с четиримата общински съветници от ВМРО новата политическа група "Патриоти за София". Изискването на правилника за дейността на СОС е всяка група в съвета да е минимум от пет души. Тя има право на свой зам.председател на СОС.

На последните избори ВМРО спечели четири съветнически мандата, а "Атака" има двама съветници. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който се отказа от депутатското си място в парламента и избра да стане общински съветник, отказа да се присъедини към "Патриоти за София", а ще остане като независим общински съветник, за да има свобода при предложенията си. Заедно с Борис Бонев от Спаси София двамата остават независими.

На днешното заседание беше определена и работната група, която трябва да изработи правилник за организацията и дейността на СОС. В нея влизат 9 общински съветници, а начело застава Силвия Христова. Те трябва да бъдат готови до 31 декември.

"Малкият парламент" избра и председатели на постоянните комисии на съвета, както и общинските съветници, които влизат в тях.