Столичната община извършва около 3000 доставки на храна на възрастни и социално слаби хора, съобщиха от общината.

Продължава организацията, която общината създаде от първия ден на кризата, за подкрепа на самотни възрастни хора, които спазват указанията на Националния оперативен щаб да останат в дома си. На ден се извършват около 3000 доставки на храна и медикаменти на възрастни и нуждаещи се хора.

Днес Столичната община започва инициатива заедно с търговска верига за доставка на топъл обяд за социално слаби граждани. Храната ще бъде насочена към Кризисния център на Столична община, както и към нуждаещи се граждани, подадени от районните кметове. В момента в кризисните центрове има 80 души, а допълнително на 50 адреса ще бъде доставен обяд по социалните критерии.

"Призивът ми към възрастните хора отново е да останат вкъщи. Разполагаме с нужния капацитет, за да им помогнем в доставката на храна, продукти и медикаменти", е казала кметът Фандъкова, цитирана от пресцентъра на Столичната община. По думите й повече от 100 човека са записали като доброволци в Столичната община и ще се включат при необходимост. Доставките се извършват от екипите на общината - Социален патронаж, "Аварийна помощ и превенция" и доброволци.