Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз в градски автобус. Пътничката обаче не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си, заради причиненото неудобство.

"Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам, когато чуя записа. Цялата съм в нерви - преди и след работа", разказва Веселина Боянова пред NOVA.

От Центъра за градска мобилност в София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

"Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно", казва Методи Аврамов, директор в ЦГМ.

От центъра добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

"Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта", казва още Аврамов.