Новогодишен концерт "Сцена под звездите", който традиционно се провежда на 31 декември на площад "Княз Александър Първи Батенберг" тази година няма да се състои.

Зам.-кметът по култура Мирослав Боршош предлага в доклад до Столичния общински съвет /СОС/, средствата, определени за концерта - 140 000 лв., да бъдат пренасочени към поставяне на коледна украса в града. Докладът, публикуван на интернет сайта на СОС, предстои да бъде разгледан на утрешното заседание на съвета.

Вносителят Мирослав Боршош припомня, че на 18 март тази година СОС е приел Календара на културните събития за 2021 г. В Раздел "Събития на Столична община" са утвърдени

150 000 лв. за Новогодишен концерт "Сцена под звездите", който традиционно се провежда на 31 декември на площад "Княз Александър Първи Батенберг". Предвид тежката епидемична ситуация в София и страната, планираният концерт няма да се състои, се посочва в доклада. "Въпреки че празненствата тази година минават под знака на пандемията от коронавирус, всички ние чувстваме радостта от Коледа и се подготвяме за празничните дни. В тази връзка предлагам част от средствата, предвидени за концерта (140 000 лв.), да се изразходват за коледна украса, като за целта се поставят коледни светлинни инсталации на знакови места в столицата", посочва Мирослав Боршош в мотивите към доклада.