Щетите от катастрофата на автобус 280, станала вследствие на нападение от пътник, са за няколко хиляди лева. Те ще бъдат платени от застрахователя, съобщи директорът на гараж "Малашевци" Кирил Георгиев пред bTV.

Автобусът по софийската линия 280 катастрофира снощи след нападение от пътник. Шофьорът изгубил контрол над движението и блъснал авт. 94. Инцидентът е станал към 19 ч. на сп. "Зала "Христо Ботев" в Студентски град.

Няма тежко пострадали. Шофьорът е с охлузвания, той е в шок и в отпуск до края на седмицата.

Шофьорът спрял на спирката и изчаквал пътниците да слязат. Затворил първата врата, а другите останали отворени. В този момент чакащ на спирката мъж започнал да блъска по вратата с неприличен жест и да го подканва да я отвори. Шофьорът отворил и попитал господина защо блъска и показва неприлични жестове. Първоначално мъжът не се качил и шофьорът тръгнал да затваря вратите. В този миг мъжът скочил вътре и започнал да удря водача. Намесили се пътници в опит да го предпазят. В този момент автобусът вече бил в движение.

"Водачът е стресиран най-вече от това, че агресията, която са проявили към него, е по време на движение. Той за секунди губи управление над машината и последва и сблъсъкът", каза Георгиев.