Шофьор в градския транспорт сърфира в интернет и пише на телефона си, докато вози пътници.

"Автобус 94. Така е наизустил пътя, че шофьорът може да пише на телефона от НДК, та чак до университета", пише в коментар към видеото, което се разпространява в "My Sofia", като предизвика стотици коментари.

"Направете си труда, седнете на една пейка на оживен булевард и наблюдавайте шофьорите на превозни средства, 80% са забили глави в телефоните си! Недопустимо е, но за България е нещо нормално, никой не спазва законите. Всеки си мисли, че на него няма да му се случи! Но всеки ден стават инциденти поради безхаберието на хората!", коментира потребител под видеото.

Изненадващо е, че коментар на потребител на социалната мрежа под видеото, който не намира подобно шофиране за опасно, също събира одобрителни лайкове.

"Като гледам колко хора защитават шофьора нищо чудно защо има толкова катастрофи и жертви на пътя. Утре това може да са вашите деца", пишео друг потребител под поста.

Използването на "всякакви мобилни устройства, отклоняващи вниманието" на шофьора е абсолютно забранено, но според пътни експерти това е "новата пандемия в пътните нарушения".

Статистиката сочи, че ако водачът изпраща съобщение, докато шофира, вероятността от пътно произшествие се увеличава 23 пъти. Ако карате, например, по магистрала със 140 км/час, изминавате около 200 метра за 5 секунди, в които губите пътя си от поглед.