Последните месеци на годината са. Есента навън е прекрасна, а в оранжериите на Ботаническата градина на БАН цъфтят разнообразни растения, сред тях са искрящите стрелиции, антуриуми, орхидеи и много други. В този сезон в Ботаническата градина на БАН се предлагат разнообразни растения на по-ниски цени. Сезонната разпродажба ще продължи до 12 декември, в приемното за посетители време на Ботаническата градина, от вторник до събота - от 10.00 до 15.30 часа. Това съобщиха от научната институция.

Фондът за продажба от растения в Ботаническата градина на БАН включва разнообразие от бегонии, бромелии, папрати, фикуси, бръшляни, луковични растения, кордилине и драцена, пасифлори, тунбергии, мушката, клеродендрони, филодендрони, фуксии и много други видове.

Предлагат се също растителни видове за двора и градината - ароматни растения и растения за скални кътове, цъфтящи храсти, годжи бери, хвойни и други.

Цените на предлаганите растения в Ботаническата градина на БАН са основно от 2 до 5 лева. На цена от 1 лев се продават колеус, пилея, хипоестес, плектрантус и други растения.