Румяна Милова застава временно на поста директор на Центъра за градска мобилност*, предаде "Фокус". Досега Румяна Милова беше директор на Дирекция "Паркиране и гаражи" в дружеството.

Румяна Милова, която е член на Съвета на директорите на ЦГМ ЕАД, ще заема поста изпълнителен директор на ЦГМ до избора на нов управителен съвет, който предстои да бъде определен от Столичния общински съвет. Процедурата по избора му отнема между 1 и 3 месеца.

Избирането на нов Съвет на директорите се налага заради изтичащия му мандат. Нови управи предстои да бъдат избрани и за останалите общински дружества.

*"Център за градска мобилност" ЕАД в София е общинско дружество, с едноличен собственик на акциите от капитала Столична община. Дружеството е създадено чрез сливане през 2009 г. на "Столична компания за градски транспорт - София" ЕООД и "Паркинги и гаражи" ЕАД. Задачите на дружеството са да организира и контролира дейността на обществения транспорт в София - автобусен, тролейбусен и трамваен и на метрополитена. ЦГМ също така изгражда и експлоатира местата за паркиране в столицата.