Предстои ремонт в участъка от надлеза при бул. "Г.М.Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения,  съобщиха от Столична община.

В ремонта са включени и пешеходният подлез под бул. "Цариградско шосе" при болница "Св. Анна", централните и локални платна на булеварда от надлеза над бул "Г.М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов".

Строителните дейности включват и рехбилитация на подлез "Царевец" на Орлов мост, която се извършва и в момента.

От 27 март до 31 март пред и зад надлеза при бул. "Г.М.Димитров" се затварят левите ленти на всяко платно (в протежение на 50 м), за да бъде извършено прекъсването на мантинелата и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото.

За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 на 40 км/ч.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

На 1 април започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. „Г.М.Димитров”. Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център.

Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.

От 16 май се обръща движението и се затваря платното в посока център.

Предвижда се около 15 май да започнат строителни работи по надлеза по бул. „Цариградско шосе” над бул. „Александър Малинов”.

Общо седем ремонта запушат през следващия месец едни от най-натоварените пътни участъци.