Столичният кмет Йорданка Фандъкова присъства на официалното пускане в експлоатация на 22 нови автобуса на природен газ в София.

Вижте снимки >>

Снимка: БТА

Новите екологични возила са марка Ютонг"  (Yutong) на китайски автопроизводител и е поредната доставка за градския транспорт на столицата. Официалното им представяне стана на специална церемония пред Арена "Армеец".

Вижте снимки >>

Снимка: БТА

Автобусите са нископодови, климатизирани, с възможност за ползване на интернет от пътниците. Двигателите има са произведени във Великобритания, скоростната кутия - в Германия, отоплителното и охладително тяло също е немско. Шасито и купето са изцяло произведени от китайската компания.

Част от новите машини тръгват по линия 604. От средата на месец май ще обслужват и линии 113, 384 и 75. Те са само част от новите машини за градския транспорт, които се очаква да влязат в експлоатация през тази година.

Снимка: БТА

До края на месец май ще пристигнат още 60 нови съчленени автобуса. Предстои и модернизиране на трамвайния транспорт чрез пускането в движение на новозакупени 23 трамвая.