На 27 юни "Обединена София" ще внесе в Столичната община подписка с искания срещу презастрояването на столицата, съобщиха от инициативата.

"Обединена София" включва инициативни комитети и протестни групи от целия град с общо искане за спиране на презастрояването, на строителството в парковете и междублоковите пространства и ограничения на местата за изграждане на високи сгради.

В обединението влизат инициатива "Слънце за децата ни", ИК "Обединени Овча Купел", АРОЕС "Справедливост", гражданска инициатива "Да спасим Борисова градина", ИК "За Зелен Младост", протестна група "Младост", сдружение "Парк Кукуряк", ИК "Лозенец", протестна група "Дианабад", ИК на живущите в "Овча Купел", протестна група "Мусагеница", гражданска инициатива "Симеоново", ИК кв. "Витоша" и други.

Гражданите са убедени, че проблемите са общи и налагат общи действия, за да бъдат решени. Според тях един квартал не може сам да спре презастрояването, но цяла обединена София може, се посочва в съобщението.

Междувременно граждани от столичния жк "Гоце Делчев" организират протест на 26 юни от 19 часа до бл.253 (ул. Луи Айер до магазин ДАР) срещу одобреното строителството на сгради на 5 етажа срещу прозорците и балконите на живущите в бл.253.