Променя се организацията на движение по някои улици в София днес от днес до 31 август, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Причините за реорганизацията са две - снимките на филмова продукция с работно заглавие "Мама", както и провеждането на международната колоездачна обиколка на България.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент", както следва:

- От 17:00 до 21:00 часа днес и от 06:00 до 21:00 часа в неделя (27 август) на ул. "Кракра" между ул. "Шипка" и бул. "Цар Освободител" - шест паркоместа.

- От 06:00 до 21:00 часа в понеделник (28 август) и от 06:00 до 16:00 часа във вторник (29 август) на ул. "Иван Багрянов" между ул. "Проф. Харалампи Попйорданов" и ул. "Проф. Георги Брадистилов" -шест паркоместа.

- От 17:00 до 22:00 часа във вторник (29 август) на ул. "Цар Шишман" между ул. "Хан Крум" и ул. "Граф Игнатиев" - шест паркоместа.

Ето какви са и промените, наложени заради колоездачната обиколка.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места:

- до 20:30 ч. днес на паркингите на пл. "Св. Александър Невски";

- от 7:00 до 10:00 часа в неделя (27 август) на моста пред Националния стадион "Васил Левски".

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места:

- от 16:00 до 20:30 часа днес по: ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски"; ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "Дунав" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "Московска" между ул. "11-ти август" и ул. "Дунав".

- от 8:15 до 9:30 часа в неделя (27 август) по ул. "Ген. Гурко" в участъка между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", с изключение на колите на обществения транспорт.

Стартът на мероприятието е от 9:15 до 12:30 часа в неделя (27 август) на ул. "Ген. Гурко" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по маршрут бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" , бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску", бул. "Мадрид", бул. "Ботевградско шосе", изход от София.

Финалът на колоездачната обиколка на България ще бъде на 31 август в Шумен, съобщиха от общинската администрация в Шумен. Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в пролог, два полуетапа и четири етапа с общ старт. Последният етап е Сливен - Шумен и е с дължина 128,4 километра.