Временно от 15 септември се променя движението по столичния булевард "Шипченски проход" за рехабилитация на пътя, съобщиха от пресслужбата на Столична община.

До 30 септември, включително се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. "Шипченски проход" в участъка от бул. "Асен Йорданов" до ул. "Иван Димитров- Куклата", като движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. "Шипченски проход" в посочения участък.

От 00.00 ч. на 15 септември до 24.00 ч. на 30 септември ще се променят и маршрутите на трамвайна линия 20 и 23, допълниха от пресслужбата. Травмайната линия 20 ще се движи по маршрут от метростанция "Опълченска" до трамвайно ухо "Гео Милев". Трамвайна линия 23 ще се движи по маршрут от ж.к."Дружба 2" /ул. "Обиколна"/ до ул. "Искърско шосе".

За периода ще бъде разкрита временна автобусна линия 20-ТМ с маршрут: от спирка "Ж.к. Дружба 1" на тролейбусна линия 11 на ул. "Амстердам" при ул. "Димитър Пешев" наляво по ул. "Димитър Пешев", ул. "Искърско шосе", бул. "Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход" и по ул. "Иван Димитров-Куклата" до автостанция "Гео Милев". Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

Разкрива се временна автобусна линия 22-ТМ с маршрут: от автостанция "Изток" /начална спирка на автобусни линии 117 и 118/ по ул. "Летоструй", надясно по бул. "Ботевградско шосе" до гара "Подуене", направо по бул. "Мадрид", по ул. "Проф. Милко Бичев", по бул. "Ген. Данаил Николаев" и наляво по бул. "Ботевградско шосе" по маршрута до автостанция "Изток". Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута и на трамвайната спирка с код 1822 "Ул. Алеко Константинов".