Полицията в София предприема мерки за сигурност заради футболната среща в сряда между отборите на ЦСКА и "Арда"- Кърджали. Засилено ще бъде присъствието на полицейски служители на много места в града.

ЦСКА и "Арда" се срещат тази вечер в решителния мач за Купата на България. Двубоят се очаква да бъде най-посетеният в българския футбол от месеци, след като здравните власти допуснаха продажбата на 22 000 билета.  Мачът е на Националния стадион "Васил Левски" от 19.30 ч.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители в София ще следят за опазването на обществения ред и недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени КПП-та в района на Националния стадион ще се извършват и проверки на всички посетители на футболния мач. Предприети са и стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетни придружители и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Ангажимент по охраната на футболните срещи има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона.

При дейността си тя ще бъде подпомагана и от полицейски служители, които ще се намесват в случай на възникнала необходимост.