Десетки граждани споделиха с възхита снимка във Фейсбук, на която се вижда как полицаи и пожарникари са започнали акция по спасяване на котка. Животното се качило на дърво и в продължение на часове огласяло с мяукане столичния квартал "Красна поляна", тъй като не можело да слезе.

След сигнал на очевидци на място пристигат екипи на Дирекция на столична община ,,Аварийна помощ и превенция". Около 30 минути трае спасителната операция, която коства на бюджета около 500 лева.

Само за броени часове публикацията със снимка на спасителните екипи се превърна в хит в социалните мрежи. Хиляди коментираха до колко е удачно да се "прахосва ресурс" за качилата се на дървото котка, която, по думите на част от хората, сама щяла да слезе щом огладнее. На другия полюс са по-голямата част от гражданите, които смятат, че постъпката на полицаите е похвална. Снимката на Жаклин Йорданова предизвика истинска дискусия в социалните мрежи, след като бе припомнено, че в началото на годината котка бедства 4 дни на дърво, след като от горещия телефон 112 и пожарната в Своге не успяха да се организират за спасителна операция, поради липса на вишка. 

Снимка: Жаклина Димитрова