По бул. "Патриарх Евтимий" - между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис", временно са обособени паркоместа с по-голяма дължина, съобщиха от Столична община. При тях е запазен габаритът за велоалея от бул. "Витоша" до Петте кьошета, която ще се реализира догодина.

Това е направено по изискване на Пътна полиция, за да се избегне оставането на нерегулиран участък от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), в рамките на който може да възникне ПТП. По този начин при реализацията на велоалеята няма да е необходимо премаркиране и нараняване на новоположената асфалтова настилка.

Преди ден настилката в този участък е била възстановена и с нея е въведена новата организация на движение, която предвижда велоалея от южната страна и възможност за обособяване на бус лента, допълват от Столична община.

Догодина велоалеята по бул. "Патриарх Евтимий" ще бъде изпълнена в целия участък от бул. "Витоша" до Петте кьошета и това ще даде свързаност между велоалеите на бул. "Витоша" и бул. "Прага", пише в съобщението.