Covid-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация. Стотици българи продължават да отлагат срещата си със специалист, докато състоянието им не изисква неотложна медицинска помощ. В тяхна подкрепа най-голямата спешна болница в България - "Пирогов", ще провежда безплатни консултации, които ще достигнат и до пациентите в цялата страна.

Кампанията се казва"Излез от изолацията" и в нейния фокус са страдащите от ICTER или така наречената Жълтеница, както и тези с онкологични заболявания на жлъчно-чернодробната и панкреасна система и на стомашно-чревния тракт.

Характерно пожълтяване на очните ябълки, лигавиците и кожата на дланите и ходилата - първи сигнал, че трябва да потърсите помощ от специалист в жлъчно-чернодробната хирургия. Жълтеницата е състояние, което свидетелства за начало на заболяване на кръвта, черния дроб или жлъчните пътища. Не подценявявайте тези симптоми, защото те могат да доведат до цялостно влошаване на състоянието на пациента и необратими усложнения, алармират от "Пирогов".

Системната среща със специалист е задължителна за пациентите с онкологични заболявания на черния дроб, панкреаса, стомаха и червата и е гаранция за това, че проблемът ще бъде под контрол.

Съветът на експертите е хората с установени заболявания да не пропускат прегледите си на всеки 3 или 6 месеца.

Първият ден за безплатен преглед лично от началника на Клиниката по хирургия доцент Добромир Сотиров е 17 април 2021 година (събота).

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде разкрит кабинет в Медицинския център "Н.И.Пирогов". За консултация можете да се запишете всеки ден от 09:30 до 18 часа на телефон 0885 336431.