Преди началото на редовното заседание на Епархийския духовен съвет днес, Негово светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит посрещна съветниците на Софийската епархия в сградата на Софийската света митрополия. Това съобщиха от Българската патриаршия.

Приемът е бил в обновения кабинет на Софийския митрополит, на етажа на новоремонтирания епископски дом. На челно място в кабинета е изобразена Старозаветната Света Троица, а нови стенописи, свързани с историята на Епархията, вече благоукрасяват и входа към етажа.

На срещата са присъствали Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, ставрофорен иконом Ангел Ангелов - духовен надзорник на Софийската епархия, архимандрит Алексий - ефимерий на Драгалевския манастир "Успение Богородично", иконом Стефан Стайков - предстоятел на столичния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в кв. "Красно село", протойерей Радослав Трайков - предстоятел на столичния храм "Успение Богородично" на площад "Ручей", проф. д-р Александър Омарчевски, както и Ангел Младенов - секретар на Софийската митрополия.

Патриарх Неофит е отправил своя благослов към членовете на Епархийския съвет и им е пожелал успешно заседание за полза на Светата ни Църква. Те са благодарили за приема и са изказали своята духовна радост от срещата си с Негово светейшество, както и възхищението си от обновения и благоукрасен интериор на Софийската света митрополия.

Срещата е завършила с тържествено многолетствие за първойерарха на Българската православна църква.